Leikki tekee hyvää. Kaikille.
Jaa artikkeli:
Facebook
Twitter

Koko Suomi leikkii on Suomen Kulttuurirahaston rahoittama ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton sekä Suomen Punaisen Ristin toteuttama kolmivuotinen hanke, jonka tavoitteena on innostaa suomalaisia leikkimään yhdessä.

Olipa kerran tammi…

Olipa kerran suuri tammi, jonka alle kylän lapset kokoontuivat leikkimään. Vanhan tammen oksat ulottuivat laajalle ja antoivat lempeää suojaa auringon paahteelta tai yllättäviltä sadekuuroilta. Talvella sen oksistossa pesivät oravat, kesällä leijailivat kirjavat perhoset nurmikolla sen ympärillä.

Tammen ympärille oli pudonnut terhoja, joita oravat ja lapset kilvan keräilivät. Terhot kun sopivat niin moneen leikkiin. Niinpä paikkaa alettiin kutsua Terhokerhoksi.

Mummut ja papat seurasivat lasten touhuja ja yhä useammin joku heistä innostui mukaan leikkiin. Aika usein joukkoon liittyi muitakin aikuisia ja vanhan tammen alla kaikui monenikäisten yhteinen nauru. Ne olivat lasten mielestä kaikkein hauskimpia hetkiä.

Tammen terhot levisivät lasten taskuissa aina uusiin paikkoihin. Niistä kasvoi uusia tammia, joiden alle syntyi taas leikkipaikkoja – uusia Terhokerhoja, joissa lapset ja aikuiset leikkivät yhdessä.

Koko Suomi leikkii -hankkeen tavoitteena on perustaa vuoden 2016 loppuun mennessä jokaiseen Suomen kuntaan sukupolvien kohtaamispaikka, Terhokerho. Terhokerhoon ovat tervetulleita niin lapset kuin eläkeläiset ja muut aikuiset viettämään kiireetöntä aikaa ja leikkimään yhdessä.

Lue lisää hankkeesta

 

Kommentit artikkeliin “Leikki tekee hyvää. Kaikille.

 1. Hei!Twitterissä Koko Suomi leikkii onkin mutta miksei facebookissa?

  1. Hankkeella on vain twittertili, mutta Terhokerhojen facebook-sivut ovat avatumassa ihan pian. Terhokerhoille on tulossa myös omat nettisivut, kunhan hanke saadaan vauhtiin ja ensimmäiset kerhot perustettua.

   Camilla Heikkilä/MLL

 2. Tällainen toiminta olisi hyvä olla jokaisella paikkakunnalla, etenkin kaupungeissa, joissa ihmiset eivät tunne toisiaan. Vapaaehtosia toimintaan löytyy varmasti. Halutaan olla yhdessä. Itsekin voisin osallistua satutuokioihin, olenhan hiljakkoin eläköitynyt kirjastovirkailija, toiminut myös satutätinä. Tsemppiä vetäjille.

  1. Kiitos kannustavista kommenteistasi! Leikkilähetit ovat juuri aloittamassa töitänsä ja piakkoin Terhokerhoja alkaa syntyä ympäri Suomen. Mukavaa, jos Sinäkin tulet mukaan.

   t. Camilla Heikkilä/MLL